Rakkautta, liikettä, kauniita unia ja paljon ruokaa. Sitä kaikkea mahtuu pentujen ensimmäiseen sijaiskotiviikkoon. Viikkoon mahtuu myös paljon uusia rutiineja ja totuttelua meille kodin ihmisille.

Olen todella iloinen, että pennut ovat sopeutuneet hyvin. Elin pienoisia epätoivon hetkiä kun jouduimme erottamaan pennut nuorina emostaan. Nyt kuitenkin näen valoa tunnelin päässä ja uskon, ettei pentujen tunne-elämä tai sopeutuminen laumaan ole häiriintynyt.

Saimme kotiimme kaksi aikuista kissaa auttamaan kissaelämään tutustumisessa. Romea ja Donna ovat ottaneet varaisän ja äidin paikat vastaan hieman epäluuloisina. He ovat viettäneet meillä nyt kaksi päivää, ottavat jo kontaktia pentuihin eikä ärhentele enää turhasta. Pennut sitä vastoin ovat ottaneet uudet tulokkaat kiinnostuneina, mutta riittävällä arvokkuudella vastaan. Seuraamme mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä ja pidän lukijat ajantasalla.

Tämän viikon suurin ilon hetki on ollut kun jokainen pentu vuoronperään on aloittanut kehräämään. Kehräämisen aloitti Martta ja onkin jo melkoinen pärinäkone. Pennut rakastavat tulla syliin nukkumaan ja silitettäväksi. Pikkuiset alkavat olla vaan jo sen kokoisia, etteivät kaikki mahdu kerralla. Sohvalla on hyvä istua koko porukan kanssa ja laittaa iso hyrräyskone käyntiin pienellä pusulla.

Kirjoitan lähiaikoina jokaisesta pennusta oman kuvarikkaan blogimerkinnän niin pääsette tutustumaan tarkemmin näihin valloittaviin persooniin.

Emme ole poikaystäväni kanssa kissaperheistä. Meillä on ollut aikaisemmin kaksi päivää kaksi kissaa hoidossa, joten monet arkikäytännöt ovat meille uutta. Kuka ruokkii kissat ja milloin? Miten opetamme pennut tavoille? Miten kiellämme ja miten kehumme? Minkälaista kissanhiekkaa kannattaa ostaa? Koska pitää varata eläinlääkäri rokotusta varten? Moniin kysymyksiin on tullut vastaus kissoilta itseltään. Muissa pulmissa olen käyttänyt hyväkseni eläinlääkäreitä, ystäviä ja nettiä. 

Pennut ovat löytäneet hyvin hiekkolaatikon ja osaavat tehdä sinne asiansa ymmärrettyäni, ettei lähistölle kannata sijoittaa hämäävästi samannäköisiä astioita. Omaa kokkailua on helpottanut kun kissat ovat oppineet (tai ainakin ymmärtäneet) ettei jaloissa kiipeillä kun keittiössä laitetaan ruokaa. 

Ensi viikolla sovitaan eläinlääkärin kanssa pentujen rokottamisesta. Tänään nähtiin ensimmäinen korkea loikka meidän parvelle. Pian varmasti monta lisää.