Suomen saaristossa asuu kissa nimeltä Mirri. Hän rakastaa juoksemista ja metsästystä, mutta yhtä paljon hän pitää lokoilusta isovanhempieni sängyssä. Mirri on siis isovanhempieni kissa.

Kesällä Mirri tapasi Mustin jollain perinteisistä metsäretkistään. Kun Mirri toi Mustin näytille täytyi isovanhempienikin todeta, että komean pojan oli Mirri löytänyt. Siitä lähtien Musti ja Mirri ovat saaneet toisistaan seuraa. Tästä rakkaustarinasta syntyi syyskuun ensimmäisellä viikolla saunan lauteiden alle viisi pientä kissanpentua.

Minä astuin kuvioihin pentueen ollessa vain parin päivän ikäisiä. Olin viettämässä viikonloppua isovanhempien luona kun isoäiti näytti saunan lauteiden alla olevaa tummaa, hieman liikkuvaa myttyä. Voi sitä hetkeä kun pennut veivät sydämeni. Oli kuitenkin alusta asti selvää, ettei koko pentue voisi jäädä isovanhemmille asumaan. Pohdimme vaihtoehtoja traagisista vähemmän traagisiin. Päädyimme ratkaisuun, että minä autan löytämään pennuille uudet kodit. Samalla sain lääkekoordinaattorin paikan ja huolehdin viikonloppukäynneillä sekä emon, että pikkukissojen terveystarkastuksista.

Nyt olemme matkan siinä vaiheessa, että emokissa Mirrin on aika mennä keskustelemaan eläinlääkärin kanssa ehkäisystä ja pennut muuttivat meille. Keskustelin eläinlääkärin kanssa Mirrin, isovanhempieni ja pentujen tilanteesta. Totesimme, että on kaikille paras jos Mirrin ehkäisy hoidetaan kuntoon varsinkin kun Musti pyörii mukana kuvioissa. Koska pentujen vauhti alkoi olla mummulan nopeusrajoitusten ylittävä sovimme pentujen leikkien jatkuvan meidän luonamme. 

Jo ennen meille muuttoa Ralli, Rambo, Martti ja Martta olivat löytäneet kodin. Epäilen, että Rullankin kotiovi löydetään aivan tuota pikaa. Yhteydenottoja on kissoista tullut paljon ja siitä olen iloinen. On hienoa huomata, että maailmassa on monia innokkaita ja hyviä kissaperheitä. 

Seuraavissa kirjoituksissa keskityn tarkemmin kissojen kehitykseen, persooniin ja arkeen meillä. Pyrin kirjoittamaan viikoittain kissojen voinnista ja kommelluksista. Kuvat lisään blogiin ominamerkintöjä, joten blogia voi seurata pelkkänä kuvablogina halutessaan.